Akran Zorbalığı  Semineri

Akran Zorbalığı Semineri

Okullarda genel olarak yaşanan zorbalık-şiddet olaylarına karşın farkındalık oluşturmak, yaşanan olayların çözümüne yönelik olarak ne yapılacağı, kimlerden yardım alınabileceği hususunda rehber öğretmenimiz Memduha GÖK tarafından 8. Sınıf öğrencilerine "Akran Zorbalığı" seminer çalışması yapılmıştır. Akran zorbalığında  "zorba, mağdur ve seyirci" rolleri hakkında bilgi verilerek olay karşısında sessiz, seyirci olarak kalınmaması istenmiştir."Öfkenize hakim olmak ve kurallara uymak, zorbalık yapmaktan daha fazla cesaret ve emek ister!"bakış açısı kazandırılmak istenmiştir. Seminerde bulunan öğretmenlerimizden matematik öğretmenimiz M.Engin DEVECİ zorbalık konusunda geçmiş yaşantısından örnekler verip, öğrencilere tavsiyede bulunarak seminere katkıda bulunmuştur. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Alaattin ŞAN ise dinimizin zorbalığa karşı bakış açısından bahsetmiştir.Okul müdürümüz Menduh KAYIKLIK öğrencilerimizden güzel ahlak sergileyip, örnek davranışlarla alt sınıftaki arkadaşlarına  rol model olmalarını belirtmiştir.

11.12.2019 344

11-12-201911-12-201911-12-2019

Adres:
YAMAÇTEPE MAH. 93001. SK. 15 TEMMUZ ŞEHİTLER İMAM HATİP ORTAOKULU BLOK NO: 17 ONİKİŞUBAT / KAHRAMANMARAŞ